Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Een goede slaapkamer helpt je beter te slapen

Wil je tot rust komen in je kamer, ruim hem dan eens goed op. We weten allemaal het belang van een goede nachtrust. We hebben rust nodig en om ons lichaam en onze hersenen te laten herstellen. Een goede slaapkamer is daar een belangrijk onderdeel van en in deze blog geef ik je enkele dingen waar je op kunt letten als je deze wilt creëren.

Een goed bed

Het belang van een goed bed wordt vaak onderschat. Een goed bed zorgt namelijk voor ondersteuning tijdens het slapen en kan voor comfort zorgen. Ik had zelf lang last van mijn onderrug (door fitness) en sinds ik in mijn nieuwe elektrische boxspring slaap is dat flink minder geworden. De elektrisch boxspring is namelijk verstelbaar en zo kon ik als een soort ziekenhuisbed mijn houding veranderen (mijn voeten wat hoger). Vaak hoor ik mensen klagen dat ze slecht geslapen hebben en nekklachten hebben. Dit soort problemen komen dus voor door een slecht matras, dekbed of kussen. Bij Interwonen kun je ook de rest van je meubels kopen.

Probeer kamer licht te dimmen

Als je wilt slapen is het beter om een donkere ambiance te creëren, want dan is de kans groter dat je gaat slapen. Elektrische apparaten kun je beter ruim voor het slapen gaan uitzetten, want anders wordt het moeilijker om tot rust te komen. Persoonlijk kies ik er altijd voor om mijn telefoon op vliegtuigstand te zetten, zo kun je niet gestort worden tijdens het slapen.

Gebruik oordopjes als je geluidsoverlast hebt

Als je boven een discotheek woont of naast de treinstation kan je wel eens verschrikkelijk veel last hebben van overlast als je wilt gaan slapen. Een manier om hier minder last van te hebben, is om oordopjes te gebruiken.

Goed slapen begint bij jezelf

In deze blog heb je gelezen hoe een goede slaapkamer kan helpen om beter te gaan slapen, maar uiteindelijk begint goed slapen met een goede discipline. Het uitzetten van je licht en je telefoon kunnen helpen en daarnaast zou je eens moeten kijken of jouw bed wel goed genoeg is om tot rust te komen. Een boxspring is een combinatie van een dekbed en een matras, een echt super bed om in te slapen. Misschien voor jou wel eens tijd om te gaan investeren in een betere slaapplek. Zeker als je moeite hebt met slapen is een boxspring een goed hulpmiddel om dit doel te realiseren.