Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Een dakkapel laten plaatsen? Dit zijn de overwegingen

Het plaatsen van een dakkapel is voor veel mensen de ideale manier om extra ruimte aan hun huis toe te voegen, zonder extreem grote veranderingen en concessies te moeten doen. Het vraagt echter om een investering en van tevoren het nodige te verrichten denkwerk, voordat je een keuze maakt. Wat zijn de overwegingen bij het plaatsen van een dakkapel? Waarom is het belangrijk om bijvoorbeeld een dakkapelbedrijf in te huren? Wij helpen je bij het maken van een overwogen keuze, zodat je goed geïnformeerd aan deze onderneming kunt beginnen.

De voordelen: meer ruimte en waarde verhoging van je woning

De voordelen van een dakkapel spreken waarschijnlijk voor zich. Een zolder wordt ineens een stuk groter en lichter, waardoor je er in één keer een hele kamer bij krijgt. Waar deze ruimte voorheen alleen als rommelhok kon worden gebruikt is het nu een volwaardige slaapkamer en dit brengt veel voordelen met zich mee. Zo kan ruimtegebrek door gezinsuitbreiding ‘eenvoudig’ worden opgelost met het plaatsen van een dakkapel. Daarnaast verhoogt een dergelijke uitbreiding de waarde van een huis, wat je op den duur, wanneer er sprake is van het verkopen ervan, veel profijt kan opleveren. En de hoeveelheid licht neemt ook toe wat een uitkomst biedt op donkere dagen. Zo bespaar je ook stroom omdat je minder snel een lamp hoeft aan te zetten.

 

Dakkapel prijzen voor het laten plaatsen

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan het plaatsen van een dakkapel. Het is immers geen onderneming die je gemakkelijk zelf uitvoert, zelfs als enorm ervaren doe-het-zelf klusser. Het inhuren van een professioneel bedrijf is over het algemeen aan te raden. Het dakkapel prijzen overzicht is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt, of het prefab of maatwerk is en wat de afmetingen zijn. Daarnaast is het van een aantal factoren afhankelijk of een vergunning nodig is, zoals de grootte en de locatie van de uitbreiding. Het laten plaatsen van een dakkapel heeft grote voordelen, maar vraagt zeer zeker om de nodige overwegingen. Weegt het groter worden van een ruimte op tegen de investering die je doet? Dat is volledig aan jou.

Bereken op onze site direct de kosten. Wachten op een prijs behoort tot het verleden!