Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

De beste verbouwingen om de waarde van je woning te verhogen

Verbouwen, dat doe je natuurlijk vooral om zelf van een hoger leefcomfort te genieten. Aan de andere kant kan je je woning ook een upgrade geven met het oog op een hogere woningwaarde in de toekomst. Een dubbel voordeel, dus het zou zonde zijn om daar niet in te investeren.

Natuurlijk is niet elk soort verbouwing of doe-het-zelf project gelijk en bepaalde vernieuwingen hebben een groter effect op de woningwaarde dan andere. Hier vind je alvast wat inspiratie om zelf comfortabeler te wonen en tegelijkertijd meer financiële zekerheid te krijgen in de toekomst.

4 verbouwingen om de waarde van je woning te verhogen

 

1. Een dakkapel

Een huis met een dakkapel heeft gewoon iets extra en mensen betalen er dan ook graag wat meer voor. Zeker als het gaat om een landelijk gelegen woning, een villa of een herenhuis is zo’n dakkapel een goed idee. Een dakkapel geeft je huis meer karakter, maar zorgt ook voor meer natuurlijke lichtinval op een eerste of tweede verdieping. Allemaal zaken die een positief effect hebben op de uiteindelijke waarde van de woning.

 

2. Een extra slaapkamer

Ook een extra slaapkamer is een goede investering als je meer waarde wilt krijgen voor je huis bij verkoop. Het is dan zelfs niet nodig om een heel stuk woning bij te bouwen. Je kunt immers gemakkelijk een zolderverdieping of een vrije ruimte op de eerste of tweede verdieping van je huis ombouwen tot een gastenkamer. Zo benut je alle ruimte in je woning optimaal en krijg je er waarschijnlijk ook nog eens meer voor bij verkoop.

 

3. Badkamer en toilet renoveren

Een van de eerste zaken waar mensen op letten als ze een woning zoeken en bezoeken, is hygiëne. Vooral sanitaire voorzieningen, zoals de badkamer en toiletten, moeten dus in goede staat zijn. Een verzorgde badkamer draagt niet alleen bij aan een positieve eerste indruk als mensen een te koop gestelde woning bezoeken, het zal ook de kostprijs van de woning beïnvloeden.

Zorg er dus voor dat je toiletten en badkamer(s) in goede staat verkeren en laat ze eventueel renoveren. Zo’n aanpassing kost vaak heel wat geld, maar de kans is groot dat je dat geld meer dan terugkrijgt wanneer je je huis verkoopt.

 

4. Een aanbouw aan je woning

Ten slotte is ook aanbouw een goed idee als je de woningwaarde wilt verhogen. Vaak kan zelfs een klein stukje extra bewoonbare oppervlakte een stevige prijsstijging met zich meebrengen. Zeker als de aanbouw zich bij de keuken of woonkamer bevindt. Het is aangeraden om de grote werkzaamheden voor een aanbouw uit te besteden, maar niets houdt je tegen om er ook een beetje een doe-het-zelf project van te maken!