Totaal zorg Wonen
Image default
Meubels

Barkrukken – Praktisch, stijlvol en comfortabel

Als je op zoek bent naar een manier om extra zitplaatsen te creëren in je keuken of eetkamer, zijn barkrukken de perfecte oplossing. Deze praktische meubelstukken bieden niet alleen extra zitplaatsen, maar ook een stukje comfort toe aan je ruimte. In deze blog bekijken we waarom barkrukken een goede keuze zijn, welke soorten er zijn en waar je op moet letten bij het kopen van barkrukken.

Waarom kiezen voor barkrukken?

Een barkruk is de ideale keuze voor het creëren van extra zitplaatsen aan een hoge tafel. Ze nemen minder ruimte in beslag dan traditionele stoelen en hebben een stijlvolle uitstraling die een moderne uitstraling aan elke kamer geeft. Barkrukken zijn ook ideaal voor ontbijt of een snelle maaltijd aan de bar. Bovendien zijn ze licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze ook ideaal zijn voor feestjes of bijeenkomsten.

Soorten barkrukken

Barkrukken zijn er in verschillende soorten en stijlen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende types.

 

1. Vaste barkrukken

Dit type barkruk is het meest voorkomende. Het heeft vier poten en een vaste zithoogte. Het is meestal gemaakt van hout of metaal en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

 

2. Verstelbare barkrukken

Dit type barkruk heeft een gaslift die de hoogte van de zitting kan aanpassen. Het kan ook een draaibare zitting hebben, wat handig is voor mensen die zich vaak moeten omdraaien.

 

3. Draaibare barkrukken

Dit type barkruk heeft een draaibare zitting, wat handig kan zijn voor mensen die zich vaak moeten omdraaien.

 

4. Opklapbare barkrukken

Dit type barkruk is ideaal voor mensen die weinig ruimte hebben. Ze kunnen worden opgeklapt en opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt.

 

Waarop letten bij het kopen van barkrukken?

Bij het kopen van barkrukken zijn er verschillende dingen waar je op moet letten:

 

1. Hoogte

Het is belangrijk om te weten welke hoogte je nodig hebt voor je barkrukken. Meet de hoogte van je bar of tafel en kies barkrukken die daarbij passen.

 

2. Comfort

Zorg ervoor dat de barkrukken comfortabel zijn om op te zitten, vooral als je ze voor lange tijd gaat gebruiken.

 

3. Stijl

Kies barkrukken die passen bij de stijl van je kamer. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, van modern tot klassiek.

 

 

 

https://www.meubelasia.eu/collections/barkrukken