Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

10 eenvoudige manieren om groen te worden voor een duurzame levensstijl

Elke dag maken we keuzes die van invloed zijn op het milieu en haar bewoners. Van de kleding die we op onze rug dragen en het voedsel dat we eten tot hoe we naar ons werk reizen, elke beslissing die we nemen heeft een impact op de planeet. De huidige generaties zijn de meest milieubewuste in de geschiedenis, maar er moet nog veel meer gebeuren.

Als je je afvraagt ​​hoe je een duurzamere levensstijl kunt leiden, zoals bijvoorbeeld airco oplossingen op kantoor, hebben we een lijst samengesteld met enkele eenvoudige manieren om elke dag verantwoorde keuzes te maken.

Wat is duurzaam wonen?

Duurzaam leven is de praktijk van het verminderen van onze vraag naar natuurlijke hulpbronnen door een paar kleine dagelijkse veranderingen aan te brengen. Iemand die duurzamer wil leven, kan producten vermijden die zijn gemaakt met niet-duurzame praktijken of beter nadenken over hoe hij eet, drinkt en dagelijkse producten gebruikt.

Wat betekent het om duurzaam te leven?

Duurzaamheid hoeft niet gepaard te gaan met enorme, levensveranderende beslissingen. Het betekent voor elk individu iets anders. Het primaire doel van duurzaam leven is om minimale schade toe te brengen aan het milieu en zijn bewoners.

Duurzaam leven betekent gewoon wat meer nadenken over onze voeding, wat voor soort toiletartikelen en cosmetica we gebruiken en hoeveel afval we in het algemeen creëren. Zodra we ons bewust zijn van deze dingen, wordt het een beetje makkelijker om een ​​aantal positieve veranderingen door te voeren.

Wat zijn enkele voorbeelden van duurzaam leven?

Een van de eerste dingen waar mensen zich op focussen wanneer ze voor het eerst besluiten duurzamer te leven, is plastic voor eenmalig gebruik. Plastic flessen, tassen, koffiekopjes, bestek en vershoudverpakkingen zijn allemaal niet recyclebaar. Dit betekent dat ze hoogstwaarschijnlijk op een stortplaats terechtkomen, waar ze methaan produceren dat bijdraagt ​​aan de CO2-uitstoot. Hoewel het misschien een onschuldige handeling lijkt, veroorzaakt het kopen van plastic boodschappentassen voor je boodschappen indirect veel schade aan het milieu, dus plastic voor eenmalig gebruik is vaak de eerste die weggaat.

Hetzelfde geldt voor dranken; waterflessen, frisdrankflessen en zelfs koffiekopjes zijn voornamelijk gemaakt van plastic dat we niet kunnen recyclen. Dus investeren in een draagtas in plaats van boodschappentassen en een thermoskan of waterfles kan je persoonlijke ecologische voetafdruk enorm verkleinen. En als je van de smaak van gefilterd water houdt of in een gebied woont waar het water niet het schoonste is, investeer dan in je eigen waterfilterkan en drink naar hartenlust!

Na plastic voor eenmalig gebruik, is het goed om te kijken naar hoe we water gebruiken in ons dagelijks leven. We zijn misschien geneigd om langer te douchen dan nodig is, een volle waterkoker aan de kook te brengen als we maar genoeg nodig hebben voor een kopje, enzovoort. Het idee om minder water te gebruiken lijkt misschien ontmoedigend, maar er zijn tal van manieren om te beginnen:

–       Probeer water te hergebruiken wanneer u rijst, pasta, aardappelen kookt – alles wat zetmeelrijk is. Als je een plantenliefhebber bent, laat dan je zetmeelrijke water afkoelen en voer het aan je planten. Zorg er wel voor dat het water vrij is van zout en bouillon!

–       Als je een vaatwasser hebt, vul hem dan en gebruik hem! Het is veel efficiënter dan met de hand afwassen.

–       Gebruik een afwaskom en draai de kraan dicht. Dit kan tot negen liter water per minuut besparen!

10 manieren om vandaag duurzaam te leven

  1. Bespaar energie : schakel over op energiezuinige lampen en schakel apparaten uit wanneer u ze niet gebruikt.
  2. Koop fairtradeproducten om eerlijke lonen voor boeren en een hogere kwaliteit van producten te ondersteunen.
  3. Recycle en hergebruik wat je kunt. Als je eenmaal in de gewoonte bent, wordt het een tweede natuur.
  4. Eet minder vlees , vooral rood vlees. Zelfs slechts één vleesvrije dag is een geweldige manier om te beginnen. Overweeg ook om lokaal vlees van kleine boeren te kopen, omdat hun vlees vaak duurzamer wordt geproduceerd.
  5. Gooi wegwerpdoekjes voor het verwijderen van make-up weg . Mousseline doeken en soortgelijke herbruikbare doeken zijn een veel betere optie, en veel zijn gemaakt van natuurlijke producten.
  6. Denk twee keer na voordat u express verzending online krijgt : het verschil tussen expres en reguliere verzending is meestal maar een paar dagen, dus wees geduldig als u kunt!
  7. Verminder uw voedselverspilling door in bulk te koken en alleen te eten wat u nodig heeft. Als je te veel maakt, zet je de restjes in de koelkast voor een gezonde snack of lunch de volgende dag.
  8. Gebruik een vaatwasser in plaats van met de hand te wassen. Dit is een gebied waar het zeker loont om lui te zijn!
  9. Overweeg het gebruik van zeep, shampoo en conditioner bars . Als je niet van het idee houdt om een ​​reep te gebruiken, zoek dan naar alternatieven voor vloeibare zeep zonder afval.
  10. Begin met composteren als er een composteringscentrum op loopafstand is of als je een tuin hebt die groot genoeg is. Het is een geweldige manier om uw tuin te bemesten!

 

Het gebruik van schone, duurzame energie is een financieel toegankelijke manier om duurzamer te leven, en het heeft evenveel, zo niet meer impact dan veel van deze kleine dagelijkse veranderingen. Door een jaar lang schone energie te ondersteunen, kun je voorkomen dat maar liefst 8.000 pond fossiele brandstoffen in de atmosfeer wordt verbrand. En hoewel het overschakelen naar schone energie minuten duurt, maakt u een impact die een leven lang meegaat.

Bij Starcooling weten we dat het belangrijk is om een ​​positieve impact op de planeet te hebben, en we zijn er trots op dat onze klanten dat gemakkelijk kunnen maken. Wanneer u Starcooling kiest voor uw duurzame producten, brengt u een verandering teweeg voor de planeet en haar mensen. U helpt ons de hoeveelheid schone energie op het net te vergroten en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Klik hier om vandaag nog de overstap te maken.