Totaal zorg Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Zelf rvs polijsten

Wil je zelf rvs polijsten? Hiervoor zijn er tegenwoordig kant en klare pakketten, dat alles bevat wat je nodig hebt.

 

Stap voor stap polijsten

 

De rvs polijsten pakket word geleverd met een handleiding, dat je stap voor stap uitlegt wat je moet doen. Je bent er wel even mee bezig voordat je alles stappen doorlopen hebt, maar de stappen zijn wel heel makkelijk te volgen. Het resultaat is het zeker waar, wanneer je de tijd erin stopt. De rvs moet namelijk ook elke jaar gereinigd en onderhouden worden. Door het te polijsten bescherm je de rvs en voorkom je beschadiging. Het krijgt ook nog eens een hele mooie glans, waardoor het weer als nieuw lijkt.

 

Bij het aanschaffen van het pakket moet je wel kijken of je de juiste koopt, want er zijn verschillende pakketten. Door de verschillende rvs profielen, zijn er ook verschillende pakketten voor elke profiel. Je kunt altijd in de winkel navragen of je de juiste pakket hebt. Dit heeft vaak te maken met de afwerking van de rvs.

 

Oppervlakteruwheid behandelen

 

Voordat je de rvs gaat polijsten moet je wel de eventuele ruwheidswaarde eerst behandelen. Dit kun je doen door de rvs te borstelen of te slijpen, waarna je het kunt polijsten. Als je klaar bent met het polijsten heb je een hele gladde oppervlakte, onder de voorwaarde dat je het goed gedaan hebt. Het is namelijk geen makkelijk taak en mensen volgen zelfs opleidingen om rvs op de juiste manier te kunnen borstelen, stralen, slijpen en polijsten. Het is dan natuurlijk vanzelfsprekend dat de vakmensen een veel beter resultaat krijgen.

 

Heb je een rvs product dat waardevol is? Dan raad ik je zeker aan om het polijsten en het behandelen van de oppervlakte door een vakman te laten doen. Het is namelijk niet zo duur en je krijgt een geweldig eindresultaat. Tegenwoordig worden er ook nieuwe technieken gebruikt, waardoor het resultaat zelfs nog beter is en het word ook sneller gedaan.

 

Ultrasoon methode

 

Voordat de rvs wordt behandeld, wordt er tegenwoordig vaak het ultrasoon methode ingezet, om de rvs eerst grondig te reinigen. Deze methode maakt gebruik van de nieuwste technologie, namelijk gebruik van geluidsgolven. Er worden geluidsgolven gebruikt op een frequentie, dat niet door mensen waarneembaar is. Door deze frequentie ontstaan er trillingen en mini explosies, waardoor de rvs tot in de poriën gereinigd word. Daarna kan het oppervlakte behandelt worden, waarna er een beschermende laagje op de rvs komt.

https://vangeenen.nl