Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Woonzorg in Arnhem; wat doen wij precies?

Jongeren en jongvolwassenen met een psychiatrische of LVG-problematiek. Op deze personen richten wij ons vanuit Begeleid Wonen Nederland. Voor hen bieden wij begeleiding op maat, zorg op maat én een fijn onderdak. Een onderdak waarin onze cliënten de eerste stappen naar een succesvolle terugkeer in de maatschappij zetten.

In de afgelopen jaren hebben wij meerdere locaties mogen openen. Al deze locaties kenmerken zich door één ding: door de kleinschaligheid. Ook de locatie in Arnhem houden wij zo klein mogelijk. In onze ogen is dat een eerste vereiste om onze cliënten de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Een fijn en veilig onderdak

De cliënten die wij opvangen, hebben stuk voor stuk hun eigen verhaal. Zo hebben sommige cliënten een stoornis of een beperking, terwijl andere cliënten met een trauma kampen. Ons eerste doel is om onze cliënten altijd een fijn en veilig onderdak aan te bieden.

Om begeleid wonen in Arnhem mogelijk te maken, hebben wij de locatie in Arnhem geopend. Deze locatie is vrij klein, waardoor wij een huiselijke sfeer kunnen creëren. Deze sfeer is volgens ons noodzakelijk om onze cliënten snel thuis te laten voelen. Bovendien bereiden wij hen hiermee voor op de volgende stap: zelfstandig wonen. Maar liefst 78% van de cliënten die wij in Arnhem opgevangen hebben, wonen inmiddels in een zelfstandige woning.

Zorg op maat bieden

Als we eenmaal een fijn onderdak aangeboden hebben, is het zaak om de volgende stappen te zetten. De eerste stap is eigenlijk het bieden van de juiste zorg. De juiste zorg die volledig op de cliënt afgestemd is. Om dát mogelijk te maken, kijken wij onder meer naar de problematiek en de achtergrond. Doordat wij dit bij elke cliënt doen, zijn wij in staat om persoonlijke zorg te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat elke cliënt hier op termijn het meeste aan heeft.

Begeleiding op maat bieden

Loopt het verlenen van zorg eenmaal? Dan is het zaak om onze cliënten voor te gaan bereiden op het toekomstige leven. Het positieve leven begint voor de meeste van onze cliënten pas in onze kleinschalige locatie. Het is ons doel dan ook om de rest van hun leven ook zo rooskleurig mogelijk in te vullen. Om dát mogelijk te maken, bieden wij begeleiding op maat aan.

Bij deze begeleiding spelen twee begrippen een cruciale rol: zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is namelijk onze droom om al onze cliënten zelfstandig te laten wonen. Aangezien wij dit al bij 78% van onze cliënten voor elkaar weten te krijgen, zijn we behoorlijk goed op weg om dit doel te bereiken.

Een glimlach op het gezicht toveren

De jongeren en jongvolwassenen die bij ons in Arnhem wonen, hebben geen onbezorgd leven. Wij doen er in ieder geval alles aan om het leven voor hen rooskleuriger te laten verlopen. Onze medewerkers zijn hier elke dag vol passie mee bezig, waarbij ze een en al positiviteit uitstralen. Deze positiviteit is volgens ons cruciaal; onze positieve medewerkers weten onze cliënten namelijk te prikkelen. Te prikkelen om het onderste uit de kan (het leven) te halen!