Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat is een woningontruiming?

Elke woning ondergaat vroeg of laat een woningontruiming. Maar wat is een woning ontruiming precies? En wanneer moet jouw huis een woningontruiming doorgaan. In dit artikel lees je alles over woningontruimingen!

Woningontruiming

Bij een woningontruiming wordt een deel of de gehele inboedel uit het huis verwijderd. Vaak vindt er een woningontruiming plaats wanneer de oude bewoners uit het huis vertrekken en de nieuwe bewoners intrekken. Zij willen het huis vaak naar eigen smaak inrichten. Hiervoor zal eerst een deel of de gehele inboedel voor ontruimd worden. Alle spullen die men wenst weg te hebben worden verkocht, gerecycled of weggebracht. De opbrengsten worden verrekend met de kostprijs van de ontruiming wat in het voordeel van de klant werkt. Natuurlijk worden alle spullen in overleg weggebracht of verkocht. Het is handig om een lijstje te maken met daarop alle spullen en wat er mee moet gebeuren. De duur van de ontruiming is afhankelijk van de grootte van de ruimte die ontruimt dient te worden én van de hoeveelheid spullen die erin staan. Gemiddeld duurt een ontruiming een dag tot een uur.

Wanneer vinden woningontruimingen plaats?

Niet alleen bij verhuizingen vinden woningontruimingen plaats, ook bij het overlijden van een familie lid kan een woning bijvoorbeeld ontruimd worden. Of wat dacht je van een rommelig huis dat moet worden opgeruimd. De zolder, kelder of garage zijn hierbij de meest voorkomende ruimtes die moeten worden ontruimd omdat men hier vaak spullen bewaard. 

Veelvoorkomende services bij woningontruimingen

Naast het ontruimen van de woning bieden veel bedrijven enkele andere services aan. Veelvoorkomende services zijn:

  • Het herstellen van eventuele kleine beschadigen aan het huis.
  • Het verwijderen van vloeren.
  • Het witten van de wanden.
  • De woning bezemschoon opleveren precies zoals de woningcorporatie of huisbaas dat wil.

Zo vind plan je woningontruiming

Een woning ontruiming plan je simpelweg door bijvoorbeeld te googelen naar ‘woningontruiming Nijmegen’. Alle woningontruiming aanbieders komen dan vanzelf boven water drijven. Vervolgens kun je binnen een paar klikken kun je gemakkelijk en snel een afspraak boeken.

https://kompaanwoningontruimers.nl/woningontruiming-nijmegen/