Totaal zorg Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat is een senioren klussendienst?

Een senioren klussendienst is een speciaal ingerichte service om senioren te helpen met diverse klussen en taken in en om het huis. Vaak gaat het om taken die door lichamelijke beperkingen of gezondheidsproblemen voor de oudere moeilijk of onmogelijk zijn geworden.  

Wie voeren deze diensten uit? Deze diensten worden vaak gerund door vrijwilligers of professionals die over de vaardigheden en ervaring beschikken om deze taken veilig en effectief uit te voeren. De klussen variëren erg. De meeste klusjes die uitgevoerd moeten worden zijn klusjes die een klusjesman kan doen zoals; gordijnen ophangen, een lekkende kraan repareren, dakgoten schoonmaken, een kamer schilderen of helpen met tuinieren. 

Voordelen van een senioren klussendienst

Een seniorendienst kan senioren helpen langer zelfstandig te blijven en hun kwaliteit van leven te verbeteren door hen te helpen met taken die ze anders niet zouden kunnen doen. Deze services zorgen en tenslotte ook voor dat senioren langer thuis kunnen blijven wonen. Dit heeft een groot effect op hun gezondheid omdat de meeste ouderen erg achteruit gaan wanneer ze in een verzorgingstehuis terecht komen. Hier wordt er meer voor hun gedaan waardoor ze zelf minder te hoeven bewegen en nadenken. Dit leidt uiteindelijk tot een snelle verslechtering van de fysieke en cognitieve capaciteiten. De meeste mensen die eenmaal in een verzorgingstehuis terecht komen, komen er niet meer uit. De gemiddelde leeftijd van een bewoner van een verzorgingstehuis is voor een man 82 jaar en voor een vrouw 86 jaar. Deze leeftijden zijn al een aantal jaar constant.

Wat kosten deze diensten?

Een groot voordeel van een senioren klussendienst is dat het betaalbaar is. Veel diensten werken met een vast uurtarief of bieden pakketten aan die zijn afgestemd op de behoeften van de senior. Hierdoor is het gemakkelijk om de kosten te beheersen en financieel haalbaar te maken voor senioren die een beperkt inkomen hebben. Het inhuren van een klusjesman kan voor sommige ouderen immers financieel lastig zijn, vooral als het gaat om frequente klusjes. Daarnaast biedt een senioren klussendienst ook gemoedsrust en vertrouwen. Ouderen kunnen erop vertrouwen dat de klusjes veilig en professioneel worden uitgevoerd, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over ongevallen of onvoorziene kosten. Het is daarom zeker de moeite waard voor senioren om te overwegen om een senioren klussendienst in te schakelen wanneer ze hulp nodig hebben bij klusjes in en om het huis. 

Als alternatief kun je ook de lokale klusdienst inschakelen. Een klusbedrijf in Maastricht kan je altijd advies op maat geven of je een kostenplaatje schetsen.

https://www.deklussenbox.nl/diensten-senioren-klussendienst.html