Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wat houd een woonverzekering in?

Wie het gemak wil ervaren van het hebben van en opstalverzekering en inboedelverzekering, kiest een woonverzekering. Met deze verzekering ontvang je een uitkering bij schade aan jouw woning, maar ook jouw inboedel. Vliegt jouw woning bijvoorbeeld in brand en verlies je bij de brand al jouw inboedel, dan zal de verzekeringsmaatschappij een bedrag uitkeren aan jou, om zo de schade te herstellen. Je kunt je indenken dat zo’n uitkering in zo’n geval een groot verschil uitmaakt in hoeveel van de schade je meteen kan herstellen. Ondanks een woonverzekering bij wet niet verplicht is, is het dus toch aan te raden om zo’n verzekering af te sluiten. In vele gevallen zal de bank bij wie je een hypotheek afsluit, dit wel als eis stellen. Extra info over woonverzekering van overstappen.nl.

Wat als je deze verzekering niet afsluit?

Daar het afsluiten van een woonverzekering niet verplicht is, zal er niets gebeuren als gevolg van het niet afsluiten van deze verzekering. Dit geldt alleen als jouw hypotheekverstrekker dit niet wenst. Toch is het raadzaam na te denken over eventuele nare situaties, zeker als het gaat over schade aan jouw eigendommen. Deze verzekering is enigszins vergelijkbaar met een zorgverzekering. Je wordt niet altijd ziek en gaat ook niet altijd naar de dokter, maar in geval dit gebeurt wil je wel de juiste dekking hebben. Evenzo met de woonverzekering. Ook belangrijk om te weten is dat je voor het afsluiten van deze verzekering jouw eigen dekking kunt kiezen. 

Wat houdt een inboedelverzekering in?

Een inboedelverzekering is de verzekering die je afsluit wanneer je bij schade aan jouw inboedel een uitkering wilt ontvangen om deze schade te dekken. De schade die in dit geval onder de dekking valt is dan wel de schade die is aangebracht aan makkelijk te verplaatsen spullen. Ga voor de premie informatie van de inboedelverzekering van overstappen.nl.

Past een inboedelverzekering ook bij jou?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is volgens de wet niet verplicht, maar dat houdt niet in dat je hier geen aandacht aan hoeft te schenken. Het biedt als extra zekerheid in geval van nood. Heb jij spullen in huis die erg veel waarde hebben en/of niet makkelijk door jou te vervangen zullen zijn? Dan is het handig om toch een inboedelverzekering af te afsluiten.