Totaal zorg Wonen
Image default
Zorg

Voordelen en nadelen van ooglidchirurgie

Ooglidchirurgie zorgt ervoor dat het hangende ooglid wordt verwijderd, waardoor er een beter zicht wordt gecreëerd. 

Wanneer mensen ouder worden, gaat het ooglid hangen. Ooglidchirurgie kan ervoor zorgen dat deze tekenen van ouder worden rond de ogen wordt verminderd. Dat zorgt voor een frissere en jongere aanblik. De behandeling is gericht op het verwijderen van overtollig huid, spieren en vet in de oogleden. De ingreep kan op de bovenste oogleden als op de onderste oogleden worden gedaan. 

Een ooglidcorrectie is vooral populaire bij de vrouwen om een vermoeide en/of oude blik te veranderen. 

Voordelen

  • Het verwijdert de lijnen rond de buitenste randen van de ogen en helpt bij het verminderen van de wallen. 

  • Ooglidchirurgie zorgt ervoor dat het uiterlijk van de persoon jonger uitziet. het gezicht ziet er vervolgens dan ook frisser en jonger uit. 

  • Ooglidchirurgie kan in sommige gevallen ook een positieve invloed hebben op medische problemen rond de ogen. Het zicht kan beter worden door het verwijderen van het vet dat voor het oog hangt. Door het hangende ooglid te verwijderen, is de kans groter dat een persoon meer zien. 

  • Als er littekens ontstaan door de ooglidchirurgie, worden deze vaak verborgen door de ooglidplooien. 

  • Er wordt als het ware een ooglift ontstaan omdat de spanning in de wenkbrauw spieren wordt verminderd.

Nadelen

  • De herstelperiode duurt soms wel 3 maanden. Dat kan voor een aantal mensen te lang duren, omdat ze goed hun rust moeten nemen in deze periode. 

  • Het effect is niet altijd gelijk te zien. Er kunnen blauwe plekken, zwellingen en littekens ontstaan na de behandeling. Het kan ook zijn dat er asymmetrie in de ogen te zien is. Een dokter met veel ervaring en kennis kan voor betere resultaten zorgen. 

  • Het is ook belangrijk om stress te vermijden, om zo activiteit in de ogen te verminderen. De behandeling kan soms ook leiden tot droogheid en jeuk. Als het te erg wordt dient er altijd advies te worden gevraagd aan de arts. 

  • Net na de ingreep kan een ooglidoperatie in sommige gevallen leiden tot blindheid of dubbelzien. Als dit het geval is kan het een paar uur duren voordat dit weg is. Na 24 uur zal het zicht volledig terug zijn. 

  • Als laatste kunnen er mee-eters ontstaan na de ingreep. Raak deze vooral niet aan en laat ze vanzelf genezen. 

Conclusie

Aan een ooglidcorrectie zijn er dus een aantal voordelen en nadelen. Het is voornamelijk ook belangrijk bij welke arts je het laat doen en waarom er een ooglidcorrectie wordt genomen, lees meer over ooglidcorrectie artsen. 

Bij het kiezen van een arts moet er worden nagegaan of dat de arts de ingreep kan uitvoeren, rekening houdend met de oogstructuur of leeftijd van de persoon bij wie de ingreep wordt gedaan en de verschillen in gelaatstrekken. 

Lees dan ook de recensies op het internet om te zien wat de meningen waren van andere mensen en wat hun ervaring was. Bel dan ook gerust naar de praktijk wanneer er onduidelijkheden zijn. 

Bij veel praktijken staan de voor en na foto’s op de website. Zo kan er zelf gekeken worden of de resultaten goed genoeg zijn om een ooglidcorrectie bij die praktijk te nemen. 

Houdt daarbij ook rekening met de kwalificaties van de arts. Neem vooral een arts die gespecialiseerd is in ooglidchirurgie. Als er ook andere behandelingen gedaan moeten worden aan het gezicht, houd er dan rekening mee dat de gekozen arts dat ook kan en gespecialiseerd is.

Het kiezen van de juiste arts kan de kans op complicaties ook verkleinen.  

 

https://ooglift.nl/