Totaal zorg Wonen
Image default
Bedrijven

Populaire koffie soorten over de hele wereld

Koffie is niet een van de, maar dé favoriete drank dat het meest gedronken wordt over de hele wereld, naast water natuurlijk. Over de hele wereld wordt koffie echter anders gedronken, toch zijn er favoriete koffie soorten die de hele wereld hebben bereikt en in populariteit zijn gestegen. In deze blog gaan we het hebben over deze koffie soorten.

Espresso

Espresso is Italiaans en over de hele wereld favoriet. Deze kleine energie boost is heerlijk en gemakkelijk te maken. Je kunt zelf Nespresso cups kopen. Door Nespresso cups te kopen kun je zelf elke dag genieten van een heerlijke Espresso bij jou thuis.

Mochaccino

Een mochaccino is een populaire koffiedrank op basis van espresso en warme melk. Aan het mengsel wordt chocoladepoeder of -siroop toegevoegd, en een mochaccino kan worden afgemaakt met melkschuim of slagroom.

Sommigen beschouwen een mochaccino als een soort warme chocolademelk, waaraan een scheut espresso is toegevoegd. Er bestaan verschillende variaties, en het kan moeilijk zijn een favoriet te kiezen.

Decaf

Decaf is niet echt koffie, of toch wel? Over de hele wereld kiezen mensen voor decaf koffie om toch van de heerlijke koffie smaak te kunnen genieten, maar om niet de effecten van cafeïne te hebben.

Latte Macchiato

Een latte macchiato is een van de populairste koffiedranken uit Italië. Hij wordt bereid door melk op te schuimen en er vervolgens voorzichtig wat espresso in te gieten.

Bij deze populaire koffiedrank ligt de nadruk op de melk, en niet op de koffie. Een latte macchiato wordt vaak geserveerd in een hoog glas, zodat de lagen vloeibare melk, espresso en licht melkschuim duidelijk zichtbaar zijn.

Americano

Americanos zijn gewone koffiedrankjes en ze zijn ongelooflijk makkelijk te maken! Het is gewoon espresso met heet water eroverheen gegoten. Hij werd uitgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Europese barista’s voegden water toe aan hun espresso om het een zachtere, minder geconcentreerde smaak te geven voor de Amerikaanse soldaten die daar gestationeerd waren. Daarom heet het de Americano!

https://dekoffiejongens.nl/nespresso-koffiecups/