Totaal zorg Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Nieuwe Push-fit fittingen Hep2o van Wavin

De nieuwe generatie Wavin Hep2O leent zich uitstekend voor toepassing in woningen. Het systeem bestaat uit witte buizen en fittingen die volledig uitwisselbaar zijn met de grijze Hep2O-leidingen die Wavin voorheen leverde. Omdat niet altijd het hele oude netwerk van koperen leidingen vervangen hoeft te worden is het essentieel dat deze nieuwe fittingen te koppelen zijn met deze oudere maar nog gewoon goede koperen leidingen van cv en waterleidingen. Dit maakt het Hep2o Push-fit systeem van Wavin zeer geschikt voor bijvoorbeeld renovatieprojecten in woningen waar er sprake is van een uitbouw of van de noodzaak om slechts een gedeelte te vernieuwen. De gebruikte techniek die push-fit wordt genoemd, wat eigenlijk alles al zegt over hoe deze aan worden gesloten, en de flexibele leidingen zorgen voor een gemakkelijke en snelle installatie. Hierbij zijn geen speciale gereedschappen – en dus ook geen investeringen – nodig. Extra aantrekkelijk voor ZZP’ers! Ook met het oog op de sterk fluctuerende marktprijs van koper zijn de stabiel geprijsde kunststof fittingen een uitkomst.

Unieke eigenschappen maken Hep2o een smart product

Als men de Wavin Hep2o gaat vergelijken met andere systemen die werken volgens het push-fit principe hebben de doorontwikkelde koppelingen en buis van Wavin een behoorlijk aantal streepjes voor. Onder andere gaat het hierbij dan om een extra moment van controle tijdens het in elkaar steken van de fitting en de leiding, u merkt het direct als de buis ver genoeg in de push fitting is gedrukt. Dit systeem wordt In4Sure genoemd. Het tweede onderscheidende aan de nieuwe push-fit fittingen is dat ze ook uiterst gemakkelijk weer te demonteren zijn met de slimme Hepkey. Een wig die voor de demontage achter in de fitting wordt gedrukt en er dus enkel sprake is van een ontkoppeling als u dat zelf initieert. Het monteren wordt ondersteund en ook erg gemakkelijk gemaakt door een zogenaamde steunbus die de SmartSleeve wordt genoemd. Door dit stalen hulpmiddel is er beduidend minder kracht nodig bij het insteken van de buis in de Push-fit fitting. Tijdens de montage zal het merendeel van de leidingen en daarmee ook de fittingen uit het zicht worden aangebracht. Daar is het systeem met zijn eenvoudig te voremen buis en de buigradius die in veel gevallen met beduidend minder koppelingen uitkomt ook zonder meer geschikt voor.

Door zijn compacte design en esthetische vormgeving, alle elementen zijn in het wit uitgevoerd, is ook een montage op de muur zeker acceptabel. De slanke fittingen zien er stijlvol uit en in combinatie met de witte uitvoering is het systeem zeer goed te gebruiken bij werk dat toch in het zicht moet blijven. Natuurlijk ook van een uiterst belang is de kwaliteit van de buis, Wavin Hep2o is zeer makkelijk te buigen en daarmee erg flexibel in haar toepassingen. Ook blijft na het uitrollen de buis recht zodat deze snel en praktisch te verwerken is zonder storende oprol krachten te ervaren.

Een bewezen leidingsysteem

Hep2O is Wavins leidingsysteem dat flexibele buizen combineert met push-fit fittingen, waardoor u snel en probleemloos een leidingsysteem voor heet en koud water kunt aanleggen. Het is een integraal systeem, wat betekent dat het als één geheel moet worden aangelegd, wel kan het worden gekoppeld aan de aanvoerleidingen van koper. Na een beduidende testfase in de praktijk is er geen twijfel meer mogelijk over hoe degelijk en hoe betrouwbaar het geheel eigenlijk is. De nieuwe generatie Wavin Hep2O is bij http://www.sani-bouw.nl/ verkrijgbaar in de diameters 15 tot 28 mm.

  

http://www.sani-bouw.nl/installatiemateriaal/wavin/hep2o