Totaalzorgwonen

Meer ruimte in je slaapkamer dankzij opberg boxsprings

Als je een kleine kamer hebt in je woning kan het wel eens een goed idee zijn om voor een opberg boxspring te kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn opberg boxsprings er om je te helpen eenvoudig je woning opgeruimd en netjes in te richten. Naast de belangrijkste functie: slaapcomfort en een goede nachtrust heb je daarnaast dus ook ruimte om je kleding of andere spullen op een goede manier te bewaren. Ook als je bijvoorbeeld een echte shopaholic bent en je kast eigenlijk te klein is, kun je met een opberg boxspring nog nét iets beter uit de voeten.

 

Hoe kies je de juiste boxspring?

Het kiezen van de juiste boxspring kan een behoorlijke klus zijn. Doordat we gemiddeld liefst 8 uur (en daarmee dus 1/3e van ons leven) in bed besteden is het belangrijk om een bed te kiezen dat lekker comfortabel ligt. Doordat er verschillende soorten boxsprings en bedden zijn kan de keuze nogal lastig zijn. Boxsprings bestaan eigenlijk uit 3 onderdelen: de onderbox, het matras en hoofdbord. Welke allen een andere functie hebben. De onderbox vormt de basis van je boxspring en daarbij is het van belang dat deze voldoende stevig en betrouwbaar is. Het matras lig je op, dus bij een matras is het wel zo prettig als deze comfortabel ligt. Het hoofdbord is met name voor de uitstraling belangrijk. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende formaten zoals een eenpersoons, tweepersoons of een twijfelaar boxspring

 

Goed dus om voor jezelf te bepalen welke boxspring het meest geschikt is. Iedereen heeft een eigen smaak en voorkeur, dus laat je vooral goed informeren. 

 

Verbeteren van de nachtrust

Word je ’s morgens wakker en heb je last van je rug of voel je je nog slaperig? Dan kan het zijn dat het matras waar je op ligt wellicht helemaal niet goed past bij jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een extra topdekmatras en de keuze maken tussen een traagschuim of koudschuim matras. Soms is er al voor je gekozen als je samen met je partner een tweepersoons boxspring hebt gekocht, waarbij je wellicht niet allebei even tevreden mee bent. Tegenwoordig wordt hier steeds meer rekening mee gehouden en kun je eenvoudig een verschillend matras gebruiken.