Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Hoge gas en energierekening? Dat kan ook anders!

Vele gezinnen in Nederland en Europa lijden onder de torenhoge energie en gas rekeningen die de oorlog in Oekraïne met zich mee brengt. In deze wintermaanden is het verwarmen van je huis voor velen een dure bedoeling. Voor velen lijkt een alternatief moeilijk of zelfs onmogelijk, maar niks is minder waar. Het klopt dat energie en gas de gemakkelijkste en meest efficiënte middelen zijn om jouw huis te verwarmen. Gelukkig zijn er ook een aantal alternatieven manieren om jouw huis te verwarmen. Bedrijven als Nordicwoods.nl leveren goede en natuurlijke manier om meer warmte te creëren binnen jouw huis. Hierdoor bespaar je uiteindelijk een heleboel kosten. In dit artikel bespreken we hoe je met het gebruik van alternatieve verwarmingstechnieken en gadgets honderden euro’s per maand kan schelen. 

Thermostaten

Iedereen heeft waarschijnlijk wel een thermostaat in huis. Een thermostaat is een schakelaar die de warmte in jouw huis regelt. Vaak hangt deze in de referentiekader, en met een draai aan de knop kan jij de temperatuur in jouw huis veranderen. Gelukkig blijft de techniek zich vernieuwen, en is een programmeerbare thermostaat een efficiënt en handige manier om verwarmingskosten te verminderen. Zoon programmeerbare thermostaat geeft jou de optie om de temperatuur te regelen als je niet thuis bent of als je slaapt. Dit bespaart een huishouden honderde euro’s aan kosten die normaal gesproken onnodig werden verbruikt. Het ideale is ook dat je met deze thermostaat verschillende tijden kan instellen waarin hij wel het huis verwarmt. Bijvoorbeeld als je net uit bed komt, of als je thuis komt van werk. Naast dat dit veel geld bespaart voeg je ook nog eens toe aan beter milieu. Een win-win situatie dus!

Alternatieven verwarmingstechnieken

Er zijn een aantal alternatieve verwarmingstechnieken, maar de houtkachel is in deze periode veruit het meest populair. Zoals de naam al aangeeft werkt een houtkachel door hout als brandstof te gebruiken om op deze wijze warmte te produceren. Het allergrootste voordeel van een houtkachel is dat aanzienlijk goedkoper is dan het stoken van energie of gas. Daarnaast is hout ook een duurzame bron van energie, omdat veel bedrijven zoals https://nordicwoods.nl/ dit hout halen uit hernieuwbare bossen. Dit betekend dat een houtkachel  ook kan bijdragen aan een beter milieu. Het is wel verstandig om een houtkachel grondig schoon te maken, omdat de uitstoot van fijnstof een negatief effect kan hebben op ieders gezondheid. Onthoudt daarom; een goede afvoer en ventilatie is key!