Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je de beste eetkamerstoelen?

De grote verscheidenheid aan eetkamerstoelen die we op de markt kunnen vinden, maakt het steeds moeilijker om de beste voor ons huis te kiezen. Elke vorm, elke tafel en elk decoratief element speelt een rol bij de keuze van de aan te schaffen stoelen.

Voor de keuze van de eetkamerstoelen kan men kiezen tussen een combinatie met de reeds gekozen tafel of, integendeel, een keuze die een harmonieuze en contrasterende toon geeft met andere modellen. Daarbij zijn er natuurlijk nog andere details waarmee we rekening moeten houden bij het kiezen van een bepaald ontwerp.

Hoe kies je het ideale model eetkamerstoelen

Om een goed ontwerp te kiezen is het zeer belangrijk de afmetingen van de eetkamer en de tafel te noteren om te weten hoeveel ruimte we hebben en hoeveel stoelen er in de eetkamer kunnen worden geplaatst.

Gewoonlijk zijn de afmetingen van de stoelen ongeveer 45 tot 50 centimeter in breedte en diepte en op een hoogte van 45 centimeter vanaf de eetkamervloer.

Comfort

Vervolgens moeten we rekening houden met andere factoren, zoals de keuze voor stoelen of fauteuils. Fauteuils zijn mooier, maar ze nemen veel meer plaats in dan stoelen.

Als de tafel klein is, is het ideaal te kiezen voor stoelen, maar als de tafel rechthoekig is, kunnen we fauteuils combineren aan de uiteinden van de tafel en enkele stoelen op de resterende plaatsen.

Materiaal en afwerking

Een ander aspect dat in overweging moet worden genomen is het gewenste materiaal. De stoelen kunnen van hout of metaal zijn, gestoffeerd of van leer, met dien verstande dat zij een harmonieus geheel moeten vormen met de tafel en de overige elementen van de eetkamer.

Een voordeel van gestoffeerde stoelen is dat we ze gemakkelijk kunnen combineren met de kleuren van onze bank en de accessoires die we in onze eetkamer hebben, zoals kussens.

Met al deze ideeën wordt het gemakkelijker om het type stoel te kiezen dat we in onze eetkamer willen hebben, om ons comfortabel, ontspannen en zeer tevreden te voelen met de gekozen stijl.