Gered met huurhuis vlak bij mijn werk dankzij Woobaloo.nl

Wat was ik blij toen ik die baan in Arnhem kreeg. Echt fantastisch. En ik kon al binnen een paar weken beginnen. Ja, daar heb ik wel eentje op gedronken. De organisatie die bij me paste, de job die bij me paste, op de plek die ik het liefste wilde. Wat wil je nog meer?

Er was nog wel een maar… ik had nog geen woonruimte. En elke dag op en neer van het Groningse platteland naar Arnhem…, mwah, dat wordt ‘m niet… 🙂 Maar in zo’n grote stad zou ik vast snel iets vinden, dacht ik toen nog. Dus schreef ik me vol goede moed in bij de woningcorporaties, struinde ik het internet af en vroeg ik kennissen om naar een mooi plekje voor me uit te kijken.

Ik had natuurlijk wel een paar wensen. Ook al zocht ik snel wat, ik wilde toch echt niet overal zitten. Bijvoorbeeld niet in zo’n aggenebbisj buurtje. Je weet wel, zo’n oude wijk waar de muziek tot ’s avonds laat uit de muren schalt. En waar de kroeg diep in de nacht sluit en de gasten gezellig lallend over straat rollen. Of waar de mensen op een omgekeerd kratje buiten zitten en met een potje bier in de hand de laatste roddels doornemen. Nee, dan liever nog maar even wachten, had ik me al bedacht.

Een gehucht of dorpje net buiten Arnhem? Oké, dat zag ik nog wel zitten. Met het ov kan ik zo bij mijn werk komen, dus dat was nog wel een optie. Er was nog wel één ander dingetje dat natuurlijk meespeelde. Als beginner in loondienst was mijn salaris leuk, maar ook niet direct toppie natuurlijk… Dus ik moest wel een beetje op de knikkers letten. Maar verder had ik geen wensen, hoor 🙂

Maar je raadt het al, de startdatum voor mijn werk kwam rap dichterbij. En langzamerhand kreeg ik het toch best wel benauwd. Koortsachtig zocht ik naar een oplossing. Tijdelijk een hotelletje? Bed-and-breakfast? Met een tent op de camping…? Ik wist het echt even niet.

In een laatste wanhoopspoging plaatste ik uiteindelijk een noodkreet op Facebook. Nou heb ik best wat volgers, dus daar moest toch wel iemand bij zitten die me kon helpen? Inderdaad. Prompt kwam die reddende engel. Of eigenlijk, de reddende aangever. Een kennis van een vriendin reageerde en wees me op Woobaloo.nl. Zelf had ik er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, dus snel even gesurft. Wat blijkt? Woobaloo.nl is een site, een soort online platform, waar alles op het gebied van huurhuizen, appartementen en zo bij elkaar komt. Ook studio’s, bungalows en zelfs villa’s staan erop. Voor heel Nederland.

Mijn wensen zoals plek, aantal vierkante meters en huurprijs? Die kon ik gewoon als filter instellen op Woobaloo.nl.  Hierdoor zag ik dus al snel een paar interessante opties, zowel in Arnhem zelf als net buiten de stad. De kosten per maand waren te doen, de reisafstand naar mijn werk ook en de foto’s die ik checkte op Google Streetview – ja, ik doe graag ook mijn eigen research 🙂 – nodigden me wel uit.

Via de site kon je direct reageren. Dus… gewoon ff persoonlijk berichtje gestuurd aan de verhuurder. En zo ging ik afgelopen zaterdag dus naar Arnhem voor drie bezichtigingen! Wat ik wel prettig vond, was dat er geen makelaar of zo tussen zat. Dat betekende ook geen bemiddelingskosten en ook geen halve verhalen of vragen die niet beantwoord konden worden. De verhuurders leidden me zelf rond. Nou had ik heel veel al gezien op hun eigen foto’s en via Streetview. Maar het was toch wel prettig om nog wat te kunnen vragen over buren, supermarkten in de buurt en dat soort dingen. Gewoon die praktische zaken die je graag hoort van een insider.

Nou ja, lang verhaal kort: diezelfde dag tekende ik het contract voor een prachtstudio aan de Roosendaalseweg. Precies op tijd, want maandag startte mijn job. Mijn bed staat er al, de rest komt zaterdag. Voor nu ben ik heel blij dat Woobaloo.nl de oplossing voor me had. Een aanrader als je dus snel actueel huuraanbod wilt zien en geen kosten kwijt wilt voor bemiddeling. Ja, ik ben dan wel geen Zeeuw, maar ‘ons bint wel zuunig’, hoor 🙂