Totaal zorg Wonen
Image default
Woningen

Eindelijk die droomtafel in huis halen!

Een eettafel is het centrale punt in de eetkamer. Het is de plek waar je samenkomt met familie en vrienden om te eten, te praten en te lachen. De juiste eettafel kiezen is dan ook belangrijk. Ben je op zoek naar een ronde eettafel voor 6 personen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gidsen we je door de verschillende stappen die je moet nemen om de perfecte tafel te vinden.

Waarom een ronde eettafel?

Een ronde eettafel heeft veel voordelen. Ten eerste creëert het een gezellige en intieme sfeer. Iedereen zit op gelijke afstand van elkaar, waardoor je elkaar goed kunt zien en met elkaar kunt praten. Ten tweede is een ronde tafel ruimtebesparend. In tegenstelling tot een rechthoekige tafel, hoef je geen rekening te houden met hoeken, waardoor je meer ruimte hebt in de eetkamer.

Welke diameter moet de tafel hebben?

De diameter van de tafel is belangrijk om te bepalen hoeveel mensen er comfortabel aan kunnen zitten. Voor een ronde eettafel voor 6 personen is een diameter van 140 tot 160 cm ideaal. Houd er rekening mee dat je ook nog ruimte moet hebben om stoelen rond de tafel te schuiven.

Welk materiaal kies je?

Eettafels zijn er in diverse materialen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hout is een populaire keuze vanwege de warme en natuurlijke uitstraling. Eikenhout is bijvoorbeeld erg stevig en duurzaam, terwijl mangohout een trendy en exotische look heeft.

Een paar leuke weetjes:

 • Wist je dat de ronde vorm van een tafel al eeuwenlang symbool staat voor gelijkheid en harmonie?
 • De eerste ronde tafels werden al in de prehistorie gebruikt.
 • De beroemde ronde tafel van Koning Arthur had plaats voor maar liefst 150 ridders!

Tips voor het kopen van een ronde eettafel:

 • Bepaal je budget. Eettafels zijn er in alle prijsklassen. Het is belangrijk om te bepalen hoeveel je wilt uitgeven voordat je gaat shoppen.
 • Meet de ruimte op. Zorg ervoor dat je de ruimte in je eetkamer goed opmeet voordat je een tafel koopt.
 • Kies het juiste materiaal. Bedenk welk materiaal het beste past bij je interieur en je levensstijl.
 • Probeer de tafel uit. Ga in een woonwinkel zitten aan de tafel om te zien of deze comfortabel is.
 • Lees online reviews. Lees recensies van andere klanten voordat je een tafel online koopt.

Ben je klaar om je droomtafel te vinden?

Met deze tips in gedachten ben je klaar om de perfecte ronde eettafel voor 6 personen te vinden. Ga langs bij een woonwinkel of bekijk online de verschillende mogelijkheden. Met een beetje geduld vind je vast en zeker de perfecte tafel voor jouw eetkamer!

Veel plezier met je nieuwe ronde eettafel!

Extra tips:

 • Combineer de tafel met mooie stoelen. De stoelen zijn net zo belangrijk als de tafel zelf. Kies stoelen die comfortabel zijn en die passen bij de stijl van de tafel.
 • Decoreer de tafel met een mooi kleed, bloemen of kaarsen. Zo creëer je een gezellige sfeer in de eetkamer.
 • Maak van elke maaltijd een feestje aan je nieuwe ronde eettafel!