Totaal zorg Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Een nieuwe look voor je huis

Renoveren is hip! Steeds meer mensen kiezen ervoor een huis te kopen en te renoveren in plaats van nieuw te bouwen. En dat is goed ook: renoveren zorgt ervoor dat oude huiven een pak duurzamer worden en er minder nieuwe huizen bijkomen in onze volgebouwde steden. Bovendien is het ook voordeliger, er zijn namelijk heel wat financiële voordelen aan verbonden zoals een renovatiepremie.

Genoeg overtuigende redenen dus om te gaan renoveren. Wat kan je dan doen om een oud huis in een nieuw jasje te steken? 

Een combinatie van het authentieke huis met moderne elementen kan een prachtig resultaat leveren. Bij een renovatie is het meestal noodzakelijk nieuwe ramen te plaatsen, aangezien oude ramen meestal weinig isolatie bieden. Door hier voor de juiste ramen te kiezen, kan je huis er al helemaal anders gaan uitzien. Grote moderne ramen maken een heel verschil, ook kan er dan veel daglicht binnenvallen wat zorgt voor een aangename leefsfeer. 

Ook kan je spelen met de gevel van het huis voor een heel andere look. Je kan de bakstenen laten behandelen, waardoor ze een andere kleur krijgen of je kan ze laten verven in zowat elke kleur. Ook de toevoeging van houten delen kan voor een gezellig en modern resultaat zorgen.

 Aangezien daken geen oneindige levensduur hebben, kan ook dit aan vernieuwing toe zijn. Dan kan je kijken voor andere soorten of kleuren van dakpannen, dit zal meteen een ander zicht geven. Als je iets meer geld aan een dak wil en/of kan besteden, kan je naar een ander alternatief kijken: een rieten kap voor je dak. Rieten daken zijn minder gekozen, maar kunnen wel een uitstekende keuze zijn voor een gerenoveerd huis. Het benadrukt de authenticiteit en het rietdekkersbedrijf van tegenwoordig zorgt voor vakmanschap en kwaliteit. Ook in een modern kader wordt steeds vaker voor een rieten dak gekozen, het geeft een unieke look aan ieder huis.

 

 

https://www.rietwerk.nl