Totaal zorg Wonen
Image default
Woning en Tuin

De beste plek voor een infraroodverwarming

Infraroodverwarming is een efficiënte en comfortabele manier om je huis te verwarmen. De warmte wordt direct aan objecten en mensen afgegeven, waardoor er geen sprake is van luchtcirculatie. Dit maakt infraroodverwarming een goede keuze voor mensen met luchtwegallergieën of astma.

Bij het plaatsen van een infraroodverwarming is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren, zoals de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond en de aanwezigheid van meubels.

Wand- of plafondmontage

De beste plaats voor een infraroodverwarming is aan het plafond. Dit komt omdat infraroodstraling naar beneden gericht is. Door de panelen aan het plafond te monteren, wordt de warmte gelijkmatig over de hele ruimte verspreid.

Wandmontage is ook mogelijk, maar in dit geval is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het plafond. Als het plafond hoog is, is wandmontage een goede optie. Als het plafond laag is, kan infraroodstraling worden geblokkeerd door meubels of andere objecten.

Plaatsing in specifieke ruimtes

In de volgende ruimtes zijn infraroodpanelen het meest effectief:

 • Woonkamer: Infraroodpanelen zorgen voor een aangename warmte in de woonkamer. Je kunt ze bijvoorbeeld plaatsen boven de bank of de televisie.
 • Keuken: Infraroodpanelen zijn een goede manier om de keuken te verwarmen. Je kunt ze bijvoorbeeld plaatsen boven het aanrecht of de kookplaat.
 • Badkamer: Infraroodpanelen zijn een goede keuze voor de badkamer. Ze zorgen voor een aangename warmte zonder de lucht te drogen.
 • Slaapkamer: Infraroodpanelen zijn een goede manier om de slaapkamer te verwarmen. Ze zorgen voor een gelijkmatige warmte die je helpt om beter te slapen.

Tips voor het plaatsen van infraroodverwarming

Hier zijn een aantal tips voor het plaatsen van infraroodverwarming:

 • Laat je adviseren door een professional: Een professional kan je helpen om de juiste infraroodpanelen voor jouw woning te kiezen en deze op de juiste manier te plaatsen.
 • Houd rekening met de grootte van de ruimte: De grootte van de ruimte bepaalt hoeveel infraroodpanelen je nodig hebt.
 • Plaats de panelen op een veilige plek: Zorg ervoor dat de panelen niet in de buurt van brandbare materialen worden geplaatst.
 • Houd rekening met de aanwezigheid van meubels: Als je meubels voor de panelen staan, kan dit de warmteafgifte belemmeren.

Infraroodverwarming en gezondheid in goede ruimtes

Infraroodverwarming wordt vaak geprezen om zijn gezondheidsvoordelen. De warmte van infraroodverwarming wordt direct aan objecten en mensen afgegeven, waardoor er geen sprake is van luchtcirculatie. Dit kan een aantal voordelen hebben voor de gezondheid, zoals:

 • Verbetering van de bloedcirculatie: Infraroodwarmte kan de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd. Dit kan helpen om pijn te verlichten en de genezing te bevorderen.

 • Ontspanning van de spieren: Infraroodwarmte kan de spieren ontspannen, wat kan helpen om spierpijn en stijfheid te verlichten.

 • Verhoging van de immuunfunctie: Infraroodwarmte kan de immuunfunctie helpen verhogen, wat kan helpen om infecties te bestrijden.

 • Vermindering van stress: Infraroodwarmte kan helpen om stress te verminderen, wat kan leiden tot een betere slaap en een algemeen gevoel van welzijn.

Conclusie

De beste plek voor een infraroodverwarming is aan het plafond. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteoverdracht en een optimaal rendement. Bij het plaatsen van infraroodverwarming in specifieke ruimtes is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het plafond en de aanwezigheid van meubels. Meer informatie vind je in onze kennisbank infraroodverwarming.